Mi egy 1923-ban alapított, globális egészségügyi vállalat vagyunk, amelynek székhelye a dániai Koppenhágában található.

Célunk, hogy a változás mozgatórugói legyünk a cukorbetegség és más súlyos krónikus betegségek, például az elhízás, valamint a ritka hematológiai és a ritka endokrin betegségek leküzdésében.

Ezt úgy tesszük, hogy úttörők vagyunk a fejlesztések területén, bővítjük gyógyszereink hozzáférhetőségét, és azon dolgozunk, hogy megelőzzük és végső soron meggyógyítsuk az általunk kezelt betegségeket.

Több mint 64.000 embert foglalkoztatunk világszerte 80 irodában, és termékeinket 170 országban forgalmazzuk.

Élettudományokkal  foglalkozó vállalatként küldetésünk annak biztosítása, hogy a krónikus betegségben szenvedő emberek teljes életet élhessenek

Iparágunk dinamikusan fejlődik és tudományos szempontból napról napra jobban értjük az általunk kezelt betegségeket és az azokban szenvedő embereket. Ez állandóan emlékeztet arra, hogy az, ami eljuttatott oda, ahol ma tartunk, az nem feltétlenül az, ami a jövőben sikeressé fog tenni minket.

Munkáltatóként felismerjük, hogy fel kell karolnunk a kísérletezést, továbbá a sokszínűségre és a befogadásra kell törekednünk, hogy segítsünk jobb döntéseket hozni annak biztosítása által, hogy több nézőpont is mérlegelésre kerül.

Együtt sorsfordítók vagyunk.

Nem fogjuk hagyni, hogy vállalatunk sikerét a súlyos krónikus betegségekkel, például 2-es típusú cukorbetegséggel és elhízással élő emberek számának folyamatos növekedése határozza meg.

Tudatában vagyunk a nehézségeknek és a szenvedésnek, amelyekkel a krónikus betegségben élőknek szembe kell nézniük. Egyes országokban az orvosi ellátás biztosításának vagy az ahhoz való hozzáférésnek a pénzügyi terhe súlyos egészségügyi szövődmények kockázatának teszi ki az embereket.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsünk a társadalmaknak legyőzni a cukorbetegséget, és stratégiánk egyértelmű – felgyorsítani a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás megelőzését, és minden országban hozzáférést biztosítani a megfizethető ellátáshoz a veszélyeztetett betegek számára.

Sikerünket az általunk biztosított megoldások, valamint az ezek előnyeit élvező emberek és közösségek egészsége és jólléte határozza meg.

Tudjon meg többet a cukorbetegség legyőzésére irányuló stratégiánkról.

Mi vagyunk az első gyógyszeripari vállalat, amely 100%-ban megújuló energiát használ minden globális termelési létesítményében. Büszkék vagyunk, de egyben motiváltak is, hogy még tovább menjünk.

Circular for Zero” [körkörösen a nulláig] stratégiánkkal megkezdjük az utat affelé, hogy minden üzleti tevékenységünkben nulla környezeti hatást érjünk el.

Proaktív módon együttműködünk a beszállítókkal, hogy az egész ellátási láncunkban csökkentsük a környezeti hatást, csökkentsük az összes tevékenységünkből és fuvarozásunkból származó CO2-kibocsátást, és megoldjuk az elhasználódott termékek hulladékának hasznosítását a hulladék kiküszöbölése érdekében.

Kövesse a nulla környezeti hatás elérése felé vezető utunkat!

Szorosan együttműködünk a vezető egyetemekkel és a biotechnológiai vállalatokkal szerte a világon, hogy együtt dolgozzunk és felgyorsítsuk az új gyógyszerek felfedezését.

Folyamatosan keressük az olyan új partnereket, akikkel egymást kiegészítő képességeken és kölcsönös érdekeken osztozunk, továbbá nyíltan megosztjuk az újszerű peptid- és fehérjeanalógokat és antitesteket a preklinikai kutatáshoz.

Könnyű és ingyenes hozzáférést biztosítunk a kiválasztott kiváló minőségű és jól körülírt vegyületekhez a kíváncsi és szenvedélyes tudósok számára világszerte.

Történetünk 1923-ban kezdődik, amikor két kis dán vállalat megkezdte a forradalmian új gyógyszerinzulin gyártását, amelyet két kanadai tudós éppen akkoriban fedezett fel.

Amikor végül úgy döntöttek, hogy 1989-ben egyesülnek, létrehozták a Novo Nordisk vállalatot, amely azóta is gyorsan terjeszkedik, és vezető helyet foglal el a diabéteszgondozás, az elhízás gondozása, a hemofília ellátása és a növekedésihormon-terápia terén.

A Novo Nordisk Út olyan irányelvek halmaza, amelyek minden döntésünk alapját képezik. Leírja, hogy kik vagyunk, hogyan dolgozunk, mit akarunk elérni, és egyértelmű irányt mutat vállalatunknak és alkalmazottainknak. Végső soron ez egy ígéret, amit egymásnak teszünk - és több millió betegnek a világ minden táján, akik a termékeinkre támaszkodnak abban, hogy teljes és egészséges életet éljenek.

1923-ban dán alapítóink elindultak egy úton a cukorbetegség megváltoztatására. Ma világszerte több ezer munkavállalónk dolgozik azzal a szenvedéllyel, készségekkel és elkötelezettséggel, ami mozgatórugója annak a változásnak, mely elvezet oda, hogy legyőzzük a cukorbetegséget és egyéb súlyos krónikus betegségeket.

  • Célunk, hogy minden olyan betegség típusban vezető szerepet játsszunk, ahol aktívak vagyunk.
  • Legfontosabb célunk az, hogy innovatív biológiai gyógyszereket fedezzünk fel és fejlesszünk ki, a betegek számára pedig hozzáférhetővé tegyük ezeket az egész világon.
  • Vállalkozásunk növekedése és a versenyképes pénzügyi eredmények elérése az, ami lehetővé teszi számunkra, hogy segítsünk a betegeknek jobb életet élni, reális megtérülést kínáljunk részvényeseinknek, és gazdagítsuk a közösségeket, melyeknek részei vagyunk.
  • Üzleti filozófiánk egyensúlyt teremt a pénzügyi, társadalmi és környezeti megfontolások között - ezt nevezzük „hármas eredménykritériumnak”.
  • Nyitottak és becsületesek, ambiciózusak és elszámoltathatóak vagyunk, és mindenkivel tisztelettel bánunk.
  • Teret adunk munkavállalóinknak, hogy felismerjék a bennük rejlő lehetőségeket.
  • Soha nem alkuszunk meg a minőség és az üzleti etika terén.

Minden nap nehéz döntéseket kell hoznunk, mindig szem előtt tartva, hogy hosszú távon mi a legjobb a betegek, alkalmazottaink és részvényeseink számára.

Ez a mi utunk. Ez a Novo Nordisk Út.

Tudjon meg többet a Novo Nordisknál való munkavégzésről.