Társadalmi felelősségvállalási stratégiánk új, hosszú távú ambíciókat vezet be három olyan területen, amelyek kritikus fontosságúak az egyéni egészség és a közegészségügy javításában:

  • A 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás terjedésének megakadályozása.
  • A megfizethető ellátáshoz való hozzáférés biztosítása a veszélyeztetett betegek számára minden országban.
  • Az innováció ösztönzése az életek jobbá tétele érdekében.

Ma a világon minden 11 emberből egy cukorbeteg, és ez a szám az előrejelzések szerint 2045-re kilencből egy lesz, ha nem teszünk semmit.

A cukorbetegség nagy terhet ró az egészségügyi rendszerekre, és a betegség megelőzése és kezelése érdekében elkötelezettek vagyunk az egészségügyi hatóságokkal és más partnerekkel való együttműködés iránt azokban az országokban, ahol tevékenykedünk.

Egyetlen gyereknek sem szabad meghalnia 1-es típusú cukorbetegségben

Kiterjesztjük Changing Diabetes® in Children programunkat, hogy 2030-ra a 100.000 gyermeket érjünk el. Programunk már most is több mint 25.000 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermeknek segített abban, hogy hozzáférjen az orvosi ellátáshoz és az életmentő gyógyszerekhez az erőforrásokkal szegényesen ellátott országokban.

Megfizethető humán inzulin az alacsony és közepes jövedelmű országokban

A humán inzulin árplafonját ampullánként 4 USD-ről 3 USD-re csökkentjük 76 alacsony és közepes jövedelmű országban. Ez az inzulinhoz való hozzáférésre vonatkozó elkötelezettségünk létfontosságú kiterjesztése, hogy erősítsük azon erőfeszítéseinket, hogy a legveszélyeztetettebb embereket elérjük az alacsony költségű inzulinnal.

A veszélyeztetett népesség jobb ellátása

2023-ig meghosszabbítjuk a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával és a Dán Vöröskereszttel folytatott partneri programunkat, és 15 millió DKK adománnyal támogatjuk ezeket. Közös erőfeszítéseink révén a program a legveszélyeztetettebb betegcsoportokat segíti humanitárius válságok idején.