Felfedezés, fejlesztés és megvalósítás

Közel 100 éve alakítjuk át a súlyos krónikus betegségben szenvedő emberek kielégítetlen orvosi szükségleteit innovatív gyógyszerekké és eszközökké, mint amilyenek az inzulinadagoló injekciós tollaink.

Kezeléseink manapság több millió cukorbetegségben, elhízásban, valamint ritka vér- és endokrin betegségekben szenvedő embernek segítenek.

Innovatív biológiai gyógyszereket fedezünk fel és fejlesztünk, és tesszük ezeket hozzáférhetővé a betegek számára szerte a világon.

Azokra a súlyos krónikus betegségekre koncentrálunk, amelyek több száz millió ember életére vannak hatással, és a legsürgetőbb globális egészségügyi kihívások közé tartoznak.

Innovációnk és kereskedelmi kiválóságunk ötvözése révén a betegek és a partnerek visszajelzéseire támaszkodunk, hogy a merész ötleteket életmentő és megelőző gyógyszerekké alakítsuk át.

Hosszú távú beruházásokat eszközlünk az újszerű kezelések és technológiák vonatkozásában, beleértve a gyógyító őssejt alapú terápiákat is, hogy folyamatosan előmozdítsuk az orvostechnikai eszközök és a digitális egészségügyi megoldások fejlesztését.

Ha egy krónikus betegségben szenvedő személyről nem gondoskodnak megfelelően, vagy teljesen kezeletlenül marad, fennáll a veszélye annak, hogy életveszélyes szövődmények alakulnak ki nála. A cukorbetegség esetében ez súlyos kardiovaszkuláris szövődményekhez,  amputációkhoz és látásvesztéshez vezethet.

Ez gyakran a veszélyeztetett közösségekre és az alacsony jövedelmű országokra méri a legnagyobb csapást. Az orvosi ellátás költsége és az ahhoz való hozzáférés megsemmisítő terhet róhat az egyénekre, családjaikra, sőt egész társadalmakra is.

Hosszú távú célunk, hogy hozzáférhetővé tegyük a megfizethető diabéteszgondozást a veszélyeztetett betegek számára minden országban, különösen a 1-es típusú diabéteszben szenvedő gyermekek számára, akik biztos halállal néznek szembe a világ bizonyos részein ellátás és gyógyszer nélkül.

Fontos számunkra a prevenció, célunk, hogy 2045-re több mint 100 millió ember esetében megelőzzük 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.

Nézze meg, hogyan győzzük le a cukorbetegséget! 

Raghu Ramaswamy és Riyanka Dixit, Novo Nordisk India.