Jennifer Anthony 1-es típusú cukorbetegségben szenved, Indiában él.

FENNTARTHATÓ ÜZLET

Hozzáférés és megfizethetőség

Az emberek hozzásegítése a megfizethető gyógyszerekhez és ellátáshoz

Jennifer Anthony 1-es típusú cukorbetegségben szenved, Indiában él.

Hozzáférés és megfizethetőség

Miért nem jut hozzá olyan sok ember az egészségügyi ellátáshoz?

Több millió cukorbetegségben vagy ritka hematológiai betegségekben szenvedő ember nem jut hozzá a létfontosságú gyógyszerhez. Bizonyos esetekben a gyógyszer költsége  jelent problémát, illetve az orvoshoz eljutás vagy a recept átvétele hosszadalmas utazást és jövedelem-kiesést jelenthet.

Szélsőséges esetekben nincs orvos, akihez fordulhatnának, klinika, ahova mehetnének, vagy gyógyszer a gyógyszertár polcain.

A szomorú valóság az, hogy manapság csak a betegek töredékét kezelik - és ezt a szakadékot kell áthidalni, hogy az emberek megfizethető módon hozzáférjenek az általunk gyártott gyógyszerekhez és a szükséges ellátáshoz.

Az akadályok összetettek és országonként eltérőek, de tapasztalatból tudjuk, hogy a változás lehetséges.

Célunk, hogy hozzáférést biztosítsunk a cukorbetegségben, ritka  hematológiai betegségben és ritka endokrin rendellenességben szenvedők többségének, figyelembe véve közben a megfizethetőséget  is.

 

Egyetlen gyermeknek sem szabadna meghalnia cukorbetegségben

Bár az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekekre vonatkozóan korlátozott mennyiségű közegészségügyi adat áll rendelkezésre, a szomorú igazság az, hogy csak kevesen élnek elég ideig ahhoz, hogy a világ legszegényebb országaiban bekerüljenek a nyilvántartásokba.

A Changing Diabetes® in Children program gondoskodást és életmentő inzulint biztosít az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek számára 14 alacsony és közepes jövedelemszintű ország 208 klinikáján. A program ma több mint 26 000 gyermeknek nyújt orvosi ellátást, inzulint és felszereléseket. Következő célunk, hogy 2030-ra a programmal már 100 000 gyermeknek segítsünk.

Találkozzon a fenti videóban az 1-es típusú cukorbeteg szupersztárral, a guineai Bilguissával. Bilguissa a gyermekek és fiatal felnőttek új generációjához tartozik Guineában. A Changing Diabetes® in Children klinikán dolgozó orvosok és ápolók támogatásának köszönhetően ma reményteljes közösségi vezető, aki képes saját cukorbetegségének megfelelő kezelésére, valamint fiatalabb társainak irányítására és inspirálására is.

 

Hozzáférés és megfizethetőség a cukorbetegség kezelésében

Vannak gyógyszerek a cukorbetegség sikeres és megfizethető kezelésére, még a legszegényebb körülmények között is. A valóság azonban az, hogy a cukorbetegség a legnélkülözőbb közösségeket érinti leginkább, ahol a gyógyszer nem mindig áll rendelkezésre, vagy nem megfizethető.

Megfizethetőségi és hozzáférési programok

Az alacsony és közepes jövedelmű országokban a legkiszolgáltatottabb cukorbetegekre helyezünk hangsúlyt. Működési területünk több mint kétharmadában megfizethetőségi és hozzáférési programokat hoztunk létre a rászoruló betegek megsegítésére.

E programok olyan nehéz kérdésekre keresnek választ, mint például:

  • Hogyan ösztönözzük a megfizethetőségi programokhoz csatlakozott betegeket?
  • Hogyan tervezzünk olyan inzulinokat, amelyek nem igényelnek hűtést, és ezért tovább szállíthatók?
  • Hogyan egyszerűsíthetjük az orvosi ellátási láncokat az árak leszorítása érdekében?

Ezeken a kérdéseken dolgozunk töretlen elkötelezettséggel, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük az inzulint. Olvassa el a következő történetet és tudjon meg még többet a megfizethető kezelés és hozzáférés iránti elkötelezettségünkről a cukorbetegség kezelésében.

Mithila Hag Farin és az anyja. Mithila Bangladesben él, és 1-es típusú cukorbetegségben szenved.

Mithila Hag Farin és az anyja. Mithila Bangladesben él, és 1-es típusú cukorbetegségben szenved.

Inzulinbiztosítási kötelezettségvállalásunk

Elköteleztük magunkat amellett, hogy továbbra is legyen alacsony költségű inzulin a termékkínálatunkban, és az elkövetkező években is gyártsuk és elérhetővé tegyük a humángyógyászatban használt inzulint. Ez a mi Inzulinbiztosítási kötelezettségvállalásunk.

A „Defeat Diabetes” stratégiával csökkentjük az inzulin maximális árát az alacsony és közepes jövedelmű országokban, és ugyanakkor azon dolgozunk, hogy kibővítsük a megfizethetőségi programokat az Egyesült Államokban és a világ többi részén is.

Megfizethető inzulin az alacsony és közepes jövedelmű országokban

2001-ben egy teljesen újszerű kezdeményezést indítottunk útnak, hogy csökkentsük a humán inzulin árát a legszűkösebb anyagi forrásokkal rendelkező helyeken. Ma ez a program összesen 76 országra terjed ki, a világ cukorbeteg lakosságának egyharmadára, valamint számos humanitárius szervezetre is.

Elkötelezettségünk a következő elvekre épül:

  • Továbbra is vezető beszállítói leszünk az olcsó, megfizethető inzulinnak a világon.
  • Garantáljuk, hogy az elkövetkező években a világ legszegényebb részein olcsó inzulint biztosítunk, beleértve az ENSZ által legkevésbé fejlettnek tekintett országokat, a Világbank által jelzett más, alacsony jövedelmű országokat és a közepes jövedelmű országokat, ahol a nagyszámú alacsony jövedelemmel rendelkező lakosság nem kap megfelelő egészségügyi ellátást, beleértve több, a globális kötelezettségvállalást hirdető humanitárius szervezetet.
  • Garantáljuk, hogy az inzulin maximált ára injekciós ampullánként 3 dollár lesz.
  • Foglalkozunk az inzulinforgalmazás és az egészségügyi kapacitások terén jelentkező kihívásokkal, amelyek gyakran megakadályozzák, hogy az olcsó inzulin eljusson a legkiszolgáltatottabb emberekhez.

Saba Samuel és az anyja. Saba Etiópiában él és 1-es típusú cukorbetegségben szenved.

Saba Samuel és az anyja. Saba Etiópiában él és 1-es típusú cukorbetegségben szenved.

Ismerje meg a World Diabetes Foundation alapítványt

A Novo Nordisk támogatja az ellátáshoz való hozzáférést,  ennek része a World Diabetes Foundation iránti folyamatos, hosszú távú pénzügyi elkötelezettségünk.

A World Diabetes Foundation alapítványt 2002-ben hozta létre független szervezetként a Novo Nordisk, hogy segítsen a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében a fejlődő országokban. Az alapítvány támogatja a fenntartható partnerséget és katalizátorként működik, hogy segítsen másoknak is többet tenni.

Az alapítvány iránti jelenlegi elkötelezettségünk 1,69 milliárd DKK (277 millió USD) a 2024-ig terjedő időszakra.

Tudjon meg többet a World Diabetes Foundationról (angol nyelven).

Hozzáférés és megfizethetőség a ritka hematológiai betegségek területén

A ritka hematológiai betegségeket tekintve célunk, hogy minden hemofíliában szenvedő ember hozzáférjen a kezeléshez, és segítsünk javítani az ellátás színvonalát. Az alacsony és közepes jövedelmű országokban ritka hematológiai betegségben élő sok ember számára az egészségügyi ellátás igénybevétele jelentős kihívás.

Gyógyszer és kezelés házhozszállítás

Egyes országokban a hemofíliában szenvedő emberek nem jogosultak a vérzékenység elleni gyógyszereik otthoni tárolására. Például a COVID-19 válság idején nem tudtak kórházakat látogatni, hogy kezelést kérjenek.

Amikor ritka hematológiai betegségben szenvedő emberek jutnak ilyen helyzetbe, akkor együttműködünk a helyi egészségügyi hatóságokkal és partnerszervezetekkel, és pénzügyi támogatást nyújtunk a gyógyszerek és kezelések házhozszállításához.

A világos és átlátható kapcsolatok biztosítása érdekében kezdeményezéseinket a politikai döntéshozókkal folytatott párbeszéd, a betegképzéssel, kiszállítással és a gyógyszerkészítmények tárolásával kapcsolatos támogató szolgáltatások keretében alakítottuk ki.

Tudjon meg többet alapítványunkról, amely segít a hemofíliával élő embereknek az ellátáshoz való hozzáférésben.

Myo Aung Mianmarban él, és A típusú inhibitoros hemofíliában szenved.

Myo Aung Mianmarban él, és A típusú inhibitoros hemofíliában szenved.

Novo Nordisk Hemofília Alapítvány

A Novo Nordisk Hemofília Alapítvány egy támogatásokat nyújtó non-profit szervezet, amely arra törekszik, hogy javítsa az ellátáshoz való hozzáférést a hemofíliában és a hasonló vérzési rendellenességekben szenvedők számára a fejlődő és a feltörekvő országokban.

A hemofília örökletes vérzési rendellenesség, amely 10,000 emberből egyet érint. Mivel négyből három hemofíliában szenvedő ember a fejlődő világban él, sürgősen biztosítani kell, hogy hozzáférjenek a diagnózishoz és a megfelelő ellátáshoz.

Tudjon meg többet a Novo Nordisk Hemofília Alapítványról (angolul).

Pozitív hatásunk világszerte

>500 ezer

Több, mint 500.000 amerikai vesz részt az alacsony árú inzulinprogramunkban, melynek keretében 25 dollárért kapnak inzulint.

6,4 millió

cukorbeteg van, akiket az általunk gyártott inzulinnal kezelnek, 10 ml-es ampullánként maximum 3 USD áron. 

>32 millió

ember van, aki a cukorbetegség kezelésére fejlesztett  termékeinket használja.

47 ezer

hemofíliás ember és családtagjaik részesülnek a Novo Nordisk Hemofília Alapítvány által irányított oktatási tevékenységekben.