Otavio Domingos da Costa brazil, 2-es típusú cukorbeteg és túlsúlyos.

FENNTARTHATÓ ÜZLET

Krónikus betegségek megelőzése

Lehetséges olyan jövő, ahol kevesebb a 2-es típusú cukorbeteg és az elhízott ember.

Otavio Domingos da Costa brazil, 2-es típusú cukorbeteg és túlsúlyos.

Krónikus betegségek megelőzése

Számos oka van annak, hogy a krónikus betegségekben, például a 2-es típusú cukorbetegségben és az elhízásban szenvedők száma évtizedek óta emelkedik. Néhány  kockázati tényező nem változtatható, ilyenek a genetikai tényezők és az az egyszerű tény, hogy az emberek hosszabb ideig élnek.

Ha nem teszünk semmit, hogy megállítsuk ezt a növekedést, az csak még több emberi szenvedéshez és több egészségügyi kiadáshoz vezet, vállalatként pedig nem felelünk meg a saját értékeinknek, és nem is vezetünk fenntartható vállalkozást.

Ezen cél elérésében is partnereink az egészségügyi ellátórendszerek dolgozói és a kezeléseinket használó emberek.

A növekvő urbanizáció, társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek, a kevésbé aktív életmód és egészségtelen étrend kombinációja gyakran a fő oka annak, hogy egyre több embert diagnosztizálnak 2-es típusú cukorbetegséggel és elhízással.

Szeretnénk ezt a tendenciát megállítani, ehhez pedig a megelőzés a leghatékonyabb módszer.

Olvasson tovább, hogy betekintést nyerjen tevékenységeinkbe, melyeket a krónikus betegségek megelőzése érdekében teszünk.

Meg kell állítanunk a krónikus betegségek emelkedését

A cukorbeteg-ellátásban betöltött vezető szerepünk alapján elkötelezettek vagyunk az emberek egészségmegőrzése érdekében, és üzleti lehetőségeink szerint támogatjuk azon egészségügyi ellátórendszereket, amelyek nyitottak a cukorbetegség területén elért innovációk befogadására. A 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás egyre növekvő előfordulásának csökkentése érdekében igyekszünk e betegségek megjelenését megelőzni. Jelenleg két fontos célra összpontosítunk: a városi emberek egészségére, valamint a gyermekkori túlsúlyra és az elhízásra.

Cities Changing Diabetes

A 2-es típusú cukorbetegség megelőzése a városokban

Három 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő ember közül kettő nagyvárosban él. A városi területek tervezése, építése és működtetése megváltoztatja az életmódunkat, és bizonyos esetekben növeli a 2-es típusú cukorbetegséggel szembeni sebezhetőségünket.

Megalkottuk a "városi cukorbetegség" kifejezést, és ennek alapján a London College University egyetemmel és a koppenhágai Steno Diabetes Center központtal együttműködésben a városokban rejlő kockázati tényezőkre koncentrálunk (angol nyelvű weboldalak). Együtt elindítottuk a " Cities Changing Diabetes" elnevezésű globális partnerséget.

A világ több mint 25 városában a 2-es típusú cukorbetegségre, mint a városokban megfigyelhető fő egészségügyi problémára hívjuk fel a figyelmet. Több mint 100 partnerrel együttműködésben kutatásokat végzünk és tájékoztatjuk a szakpolitikusokat, hogy olyan beavatkozásokat tervezzenek, amelyek érdemi hatást gyakorolnak a betegség frontvonalában.

Ha szeretne többet megtudni a városi cukorbetegség elleni küzdelemről, látogasson el a Cities Changing Diabetes honlapjára (angolul).

A gyermekkori túlsúly és az elhízás mindenki dolga.

A gyermekkori elhízás megelőzése

Globálisan 40 millió öt év alatti gyermek túlsúlyos, így ki van téve a felnőttkori elhízás kockázatának illetve annak, hogy korán kialakul nála a 2-es típusú cukorbetegség.

A túlsúly hozzájárulhat az iskolai megbélyegzéshez, szocializációs problémákhoz és az érzelmi nehézségekhez, és egyes esetekben ronthatja az iskolázottságot.

Az UNICEF-fel együtt dolgozunk a gyermekkori túlsúly és az elhízás megelőzésén. Mexikóban és Kolumbiában kezdtük, de most már szélesebb regionális és globális szinten dolgozunk. A partnerség célja, hogy "elmozdítsa a narratívát" a túlsúly és az elhízás megelőzése tekintetében az egyéni felelősségről, és áthelyezze a hangsúlyt az elhízást elősegítő külső tényezők azonosítására.

Hisszük, hogy minden gyermeknek lehetőséget kell adni arra, hogy egészségesen nőjön fel a változó világban, és kihasználja a benne rejlő lehetőségeket.

Látogasson el az UNICEF honlapjára, és nézze meg, hogyan dolgoznak annak érdekében, hogy javítsák a gyermekek állapotát a világ minden táján.