Olivia Aka része a Changing Diabetes® in Children [a cukorbetegség megváltoztatása a gyermekeknél] programunknak Elefántcsontparton.

RÓLUNK

A cukorbetegség legyőzése

A cukorbetegség legyőzése a fő társadalmi felelősségvállalásunk.

Olivia Aka része a Changing Diabetes® in Children [a cukorbetegség megváltoztatása a gyermekeknél] programunknak Elefántcsontparton.

A cukorbetegség legyőzése

Társadalmi felelősségvállalási stratégiánk új, hosszú távú ambíciókat vezet be három olyan területen, amelyek kritikus fontosságúak az egyéni egészség és a közegészségügy javításában:

  • A 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás terjedésének megakadályozása.
  • A megfizethető ellátáshoz való hozzáférés biztosítása a veszélyeztetett betegek számára minden országban.
  • Az innováció ösztönzése az életek jobbá tétele érdekében.

Ma a világon minden 11 emberből egy cukorbeteg, és ez a szám az előrejelzések szerint 2045-re kilencből egy lesz, ha nem teszünk semmit.

A cukorbetegség nagy terhet ró az egészségügyi rendszerekre, és a betegség megelőzése és kezelése érdekében elkötelezettek vagyunk az egészségügyi hatóságokkal és más partnerekkel való együttműködés iránt azokban az országokban, ahol tevékenykedünk.

Az első lépések a cukorbetegség legyőzését célzó stratégiánkban

Minden lépés sorsfordító különbséget jelent

Egyetlen gyereknek sem szabad meghalnia 1-es típusú cukorbetegségben

Kiterjesztjük Changing Diabetes® in Children programunkat, hogy 2030-ra a 100.000 gyermeket érjünk el. Programunk már most is több mint 25.000 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermeknek segített abban, hogy hozzáférjen az orvosi ellátáshoz és az életmentő gyógyszerekhez az erőforrásokkal szegényesen ellátott országokban.

Megfizethető humán inzulin az alacsony és közepes jövedelmű országokban

A humán inzulin árplafonját ampullánként 4 USD-ről 3 USD-re csökkentjük 76 alacsony és közepes jövedelmű országban. Ez az inzulinhoz való hozzáférésre vonatkozó elkötelezettségünk létfontosságú kiterjesztése, hogy erősítsük azon erőfeszítéseinket, hogy a legveszélyeztetettebb embereket elérjük az alacsony költségű inzulinnal.

A veszélyeztetett népesség jobb ellátása

2023-ig meghosszabbítjuk a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával és a Dán Vöröskereszttel folytatott partneri programunkat, és 15 millió DKK adománnyal támogatjuk ezeket. Közös erőfeszítéseink révén a program a legveszélyeztetettebb betegcsoportokat segíti humanitárius válságok idején.

A cukorbetegség legyőzésére irányuló erőfeszítéseink

Tömeg a városban sétálgat.

A 2-es típusú cukorbetegség megelőzése a városokban

Mivel az összes cukorbeteg közel kétharmada városi területeken él, a városok fontos fókuszpontot jelentenek a probléma megoldásában. Több mint 25 várossal működünk együtt azért, hogy csökkentsük a 2-es típusú cukorbetegség városi környezetekben történő növekedését.

Gyerekek és egy nő Bangalore-ban, Indiában, leültek.

Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek ellátása

Changing Diabetes® in Children programunk ellátást és életmentő inzulint biztosít az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekeknek az alacsony és közepes jövedelmű országokban. A partnerszervezetekkel együttműködve 14 országban 208 klinikát hoztunk létre.

Lépcsők a vasútállomáson belül

Partneri együttműködés az UNICEF-fel

Világszerte 40 millió öt év alatti gyermek túlsúlyos, ami sok fiatalt a 2-es típusú cukorbetegség korai kialakulása kockázatának tesz ki. Az UNICEF-fel együtt azon dolgozunk, hogy segítsünk megelőzni a gyermekkori túlsúlyt és elhízást, és segítsünk támogatni azokat az intézkedéseket, amelyek változást hoznak.