Az emberek többsége esetében a növekedési hormon természetes módon termelődik az agyon belül az agyalapi mirigyben. Ahogy a neve is mutatja, a növekedési hormon felel azért, hogy nagyra nőjünk. De a szervezet számos más fontos funkciójához is hozzájárul, mint például:

  • Erős és egészséges csontok kialakulása
  • A szervezet anyagcseréjének szabályozása, különös tekintettel a sovány izomzat és a zsír közötti egyensúlyra
  • A test szerveinek kifejlődése és fenntartása
  • Általános jóllét és energiaszintek

Mi okozza az elégtelen növekedést?

Sok lehetséges oka lehet annak, hogy egy gyermek látszólag miért nő lassabban, mint társai vagy testvérei. Ezek némelyike teljesen ártalmatlan és nem befolyásolja a gyermek egészségét. Néhány gyermek például egyszerűen más ütemben nő, mint a többiek, de végül felzárkózik.

Vannak azonban más, komolyabb okok is, amiért a gyermek nem úgy növekszik, ahogy kellene. Ezek az okok a rossz táplálkozástól bizonyos betegségekig, például vese- vagy májbetegségig terjedhetnek, azonban az is előfordulhat, hogy a szervezetük nem termel elég növekedési hormont.

A humán növekedési hormon (hGH) vagy növekedésihormon-terápia (GHT) egy bioszintetikus hormonpótló kezelés, ami megegyezik a szervezet által termelt növekedési hormonnal. Mivel ez egy fehérje, injekcióban kell beadni annak érdekében, hogy megfelelően hasson.

A GHT-t általában olyan gyermekek kezelésére használják, akik egy orvosi kezelésre szoruló mögöttes állapot miatt nem nőnek. Növekedésihormon-hiány által érintett felnőttek kezelésére is alkalmazható.

Azon gyermekek esetében, akiknek naponta szükségük van a növekedésihormon-injekciókra, az eszközök kialakításában történt fejlesztések és korszerűsítések nagy különbséget jelentettek. Manapság már sok különböző hasznos funkcióval ellátott toll közül lehet választani.

Több mint 30 évvel ezelőtt kezdtünk úttörő előrelépéseket tenni a növekedési hormon gyógykezelés terén, és három évtizeddel később növekedésizavar-kezeléseink még mindig sok embernek segítenek szerte a világon.

Azért, hogy innovatív megoldásokkal szolgálhassunk betegeinknek, tudósaink a fehérjetervezés terén régóta fennálló szakértelmünket vetették be, hogy olyan hosszú hatású növekedési hormont fejlesszenek ki, amely alkalmas a heti egyszeri kezelésre.