Számos oka van annak, hogy a krónikus betegségekben, például a 2-es típusú cukorbetegségben és az elhízásban szenvedők száma évtizedek óta emelkedik. Néhány  kockázati tényező nem változtatható, ilyenek a genetikai tényezők és az az egyszerű tény, hogy az emberek hosszabb ideig élnek.

Ha nem teszünk semmit, hogy megállítsuk ezt a növekedést, az csak még több emberi szenvedéshez és több egészségügyi kiadáshoz vezet, vállalatként pedig nem felelünk meg a saját értékeinknek, és nem is vezetünk fenntartható vállalkozást.

Ezen cél elérésében is partnereink az egészségügyi ellátórendszerek dolgozói és a kezeléseinket használó emberek.

A növekvő urbanizáció, társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek, a kevésbé aktív életmód és egészségtelen étrend kombinációja gyakran a fő oka annak, hogy egyre több embert diagnosztizálnak 2-es típusú cukorbetegséggel és elhízással.

Szeretnénk ezt a tendenciát megállítani, ehhez pedig a megelőzés a leghatékonyabb módszer.

Olvasson tovább, hogy betekintést nyerjen tevékenységeinkbe, melyeket a krónikus betegségek megelőzése érdekében teszünk.

Három 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő ember közül kettő nagyvárosban él. A városi területek tervezése, építése és működtetése megváltoztatja az életmódunkat, és bizonyos esetekben növeli a 2-es típusú cukorbetegséggel szembeni sebezhetőségünket.

Megalkottuk a "városi cukorbetegség" kifejezést, és ennek alapján a London College University egyetemmel és a koppenhágai Steno Diabetes Center központtal együttműködésben a városokban rejlő kockázati tényezőkre koncentrálunk (angol nyelvű weboldalak). Együtt elindítottuk a " Cities Changing Diabetes" elnevezésű globális partnerséget.

A világ több mint 40 városában a 2-es típusú cukorbetegségre, mint a városokban megfigyelhető fő egészségügyi problémára hívjuk fel a figyelmet. Több mint 150 partnerrel együttműködésben kutatásokat végzünk és tájékoztatjuk a szakpolitikusokat, hogy olyan beavatkozásokat tervezzenek, amelyek érdemi hatást gyakorolnak a betegség frontvonalában.

Ha szeretne többet megtudni a városi cukorbetegség elleni küzdelemről, látogasson el a Cities Changing Diabetes honlapjára (angolul).

Globálisan 40 millió öt év alatti gyermek túlsúlyos, így ki van téve a felnőttkori elhízás kockázatának illetve annak, hogy korán kialakul nála a 2-es típusú cukorbetegség.

A túlsúly hozzájárulhat az iskolai megbélyegzéshez, szocializációs problémákhoz és az érzelmi nehézségekhez, és egyes esetekben ronthatja az iskolázottságot.

Az UNICEF-fel együtt dolgozunk a gyermekkori túlsúly és az elhízás megelőzésén. Mexikóban és Kolumbiában kezdtük, de most már szélesebb regionális és globális szinten dolgozunk. A partnerség célja, hogy "elmozdítsa a narratívát" a túlsúly és az elhízás megelőzése tekintetében az egyéni felelősségről, és áthelyezze a hangsúlyt az elhízást elősegítő külső tényezők azonosítására.

Hisszük, hogy minden gyermeknek lehetőséget kell adni arra, hogy egészségesen nőjön fel a változó világban, és kihasználja a benne rejlő lehetőségeket.

Látogasson el az UNICEF honlapjára, és nézze meg, hogyan dolgoznak annak érdekében, hogy javítsák a gyermekek állapotát a világ minden táján.