A hamisított termékeket mind a legális, mind az illegális ellátási láncon keresztül értékesítették a világ számos táján. A hamisított injekciós tollak tartalma teljesen eltér az eredetitől, ezért nem szabad felhasználni őket, mivel használatuk betegbiztonsági kockázatot jelent.

Az eredeti, Novo Nordisk Ozempic® injekciós tollak mérete nem változik, azaz hosszuk nem nyúlik meg az adag beállításakor. Az adagszámláló fix dózisokat követ, úgymint 0,25 mg, 0,5 mg és 1,0 mg az Ozempic® esetében.

A hamisított toll úgy azonosítható be, hogy az adagszámláló 0 és 80 egység közötti skálán mozog, amely az adag beállításakor kinyúlik az injekciós tollból.

Teendők a beteg számára:

  • Legyen tisztában a hamisított termékek kockázatával, és használat előtt gondosan ellenőrizze a terméket.
  • Ha hamisított termék kerül a birtokába, ne használja azt, és kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Novo Nordisk Hungária Kft-vel (1117 Budapest, Buda-part tér 2. Tel: 06 1 325 9161, E-mail: safety-hu@novonordisk.com)
  • Ha olyan terméket használt, amelyről azt gyanítja, hogy hamisított, azonnal forduljon orvoshoz.

A betegbiztonság kiemelten fontos a Novo Nordisk számára, és szoros párbeszédet folytatunk az összes érdekelt féllel annak érdekében, hogy a lehető legjobban támogassuk a betegeket a hamisított termékekkel szemben.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Novo Nordisk Hungária Kft-vel (1117 Budapest, Buda-part tér 2. Tel: 06 1 325 9161, E-mail: safety-hu@novonordisk.com).

 

Kérjük tekintse meg az aktuális információkat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján (www.ogyei.gov.hu).