Gyógyszeripari cégként a mi felelősségünk, hogy a krónikus betegségekben szenvedő betegeket alapvető gyógyszerekkel ellássuk, és mindent megteszünk az ellátás fenntartása érdekében Ukrajnában és Oroszországban.

A normál ellátási láncok megszakadásával párbeszédet folytatunk több nemzetközi humanitárius szervezettel, hogy segélyt nyújtsunk, és gyógyszereket adományozzunk az ukrán egészségügyi minisztériumnak.

Bár irodáinkat az ostromlott Kijev fővárosában február 24-én bezárták, továbbra is rendszeresen tartjuk a kapcsolatot ukrán kollégáinkkal – akik a jelentések szerint jelenleg biztonságban vannak és sértetlenek.

Sürgősségi anyagi támogatást biztosítottunk minden érintett munkavállalónak, hogy segítsünk fedezni az evakuálás költségeit. Továbbá koordináljuk a szomszédos országokban az Ukrajnát elhagyni kívánó kollégák és/vagy családtagjaik támogatását.

A Novo Nordisk Alapítvány 55 millió dán koronát (körülbelül 7,4 millió eurót) adományozott humanitárius célra, köztük 5 millió dán koronát (körülbelül 700 ezer eurót) az UNHCR-nek – az ENSZ menekültügyi ügynökségének –, hogy sürgős támogatást és védelmet nyújtson az otthonaikat elhagyni kényszerülőknek.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk az ukrajnai krónikus betegségben szenvedő betegek alapvető gyógyszerellátását.

Jelenlegi ukrajnai készletünkből két havi életmentő gyógyszert adományoztunk az Egészségügyi Minisztériumnak a cukorbetegségben és hemofíliában szenvedő betegeink számára

Párbeszédet folytatunk számos nemzetközi humanitárius szervezettel, hogy felmérjük a termékadományok szükségességét. Különböző együttműködési lehetőségeket keresünk, hogyan tudunk pozitívan hozzájárulni a kialakult helyzethez, beleértve a saját ellátási láncunk kapacitását és szakértelmét.

Forróvonalat hoztunk létre Ukrajnában a betegek és egészségügyi szolgáltatók számára, hogy tájékoztást kaphassanak a termékeink elérhetőségéről. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a szükséges információkat megosszuk.

  • 0-800-801-341 ingyenes telefonszám Ukrajnában
  • 032-246-50-73 a hívás díját a helyi szolgáltatási tarifák szerint számolják fel
  • +48-22-4444911 nemzetközi telefonszám
  • E-mail: HOTLINE@novonordisk.com

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk az ukrajnai krónikus betegségben szenvedő betegek alapvető gyógyszerellátását.

Jelenlegi ukrajnai készletünkből két havi cukorbetegség és hemofília életmentő gyógyszert adományoztunk az Egészségügyi Minisztériumnak. Párbeszédet folytatunk számos nemzetközi humanitárius szervezettel, hogy felmérjük a termékadományok szükségességét. Különböző együttműködési lehetőségeket keresünk, hogyan tudunk pozitívan hozzájárulni a kialakult helyzethez, beleértve a saját ellátási láncunk kapacitását és szakértelmét.

Ezenkívül a Novo Nordisk Alapítvány 55 millió dán koronát (körülbelül 7,3 millió eurót) adományozott a nemzetközi segélyszervezetek munkájának támogatására, különös tekintettel a menekültek, az országon belül lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek és más kiszolgáltatott csoportok megsegítésére, hogy hozzáférhessenek az alapvető szükségletekhez, például élelemhez, egészségügyi ellátáshoz. Ez magában foglalja az 5 millió dán koronát (körülbelül 700 000 EUR értékű adomány) amelyet az invázió kezdetén adományoztunk az UNHCR-nek – az ENSZ menekültügyi szervezetének –, hogy sürgős támogatást és védelmet nyújthassanak az otthonuk elhagyására kényszerülő embereknek.

Ukrajnában országszerte elegendő gyógyszerkészlettel rendelkezünk, a környező országokban pedig bővítettük a gyógyszerkészletet.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy fenntartsuk az ukrajnai krónikus betegségben szenvedő betegek alapvető gyógyszerellátását. Jelenlegi ukrajnai készletünkből életmentő gyógyszert adományoztunk a cukorbetegség és hemofília kezelésére az Egészségügyi Minisztériumnak, és több nemzetközi humanitárius szervezettel is párbeszédet folytatunk a termékadományok szükségességének felmérése érdekében.

Ukrajnában lévő raktárunk továbbra is működik. A szállításokat azonban érinti a járművezetők hiánya. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyógyszertárakon vagy humanitárius szervezeteken keresztül eljuttassuk a gyógyszereket a rászoruló betegekhez.

Abban az esetben, ha egy ország instabil helyzete miatt a gyógyszereink szokásos ellátási csatornái megszakadnak, mindig arra törekszünk, hogy azokkal a helyi egészségügyi hatóságokkal és humanitárius szervezetekkel működjünk együtt, akik képesek a helyszíni segélynyújtásra. Párbeszédet folytatunk több nemzetközi humanitárius szervezettel is, hogy felmérjük a termékadományozás szükségességét.

Jelenlegi ukrajnai készletünkből két havi életmentő gyógyszert adományoztunk a cukorbetegség és a hemofília kezelésére az Egészségügyi Minisztériumnak.

A Novo Nordisk Alapítvány 55 millió dán koronát (körülbelül 7,3 millió eurót) adományozott a nemzetközi segélyszervezetek munkájának támogatására, különös tekintettel a menekültek, az országon belül lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek és más kiszolgáltatott csoportok megsegítésére, hogy hozzáférhessenek az alapvető szükségletekhez, például élelemhez, egészségügyi ellátáshoz. Ez magában foglalja az 5 millió dán koronát (körülbelül 700 000 EUR értékű adomány) amelyet az invázió kezdetén adományoztunk az UNHCR-nek – az ENSZ menekültügyi szervezetének –, hogy sürgős támogatást és védelmet nyújthassanak az otthonuk elhagyására kényszerülő embereknek.

Jelenlegi ukrajnai készletünkből két havi cukorbetegség és hemofília életmentő gyógyszert adományoztunk az Egészségügyi Minisztériumnak. Párbeszédet folytatunk számos nemzetközi humanitárius szervezettel, hogy felmérjük a termékadományok szükségességét. Különböző együttműködési lehetőségeket keresünk, hogyan tudunk pozitívan hozzájárulni a kialakult helyzethez, beleértve a saját ellátási láncunk kapacitását és szakértelmét.

Felfüggesztettük a marketing- és klinikai beruházásokat Oroszországban, és arra összpontosítunk, hogy segítsük helyi alkalmazottainkat, és biztosítsuk, hogy több mint 700 000 beteg folytathassa kezelését alapvető gyógyszereinkkel. Az oroszországi gyár továbbra is működik, hogy gyógyszert szállítson az oroszországi betegeknek.

Oroszországban felfüggesztjük az új klinikai vizsgálatok megkezdését, és leállítjuk az új betegek aktív felvételét.

Gyógyszergyártóként be kell tartanunk a gyógyszerértékesítésünkre, adományozásunkra és a forgalmazásra vonatkozó előírásokat. Ezen előírások értelmében gyógyszereinket csak olyan jogalanyoknak szállíthatjuk, amelyek megfelelő engedéllyel rendelkeznek termékeink további értékesítésére és/vagy megfelelő forgalmazására.  Vészhelyzetekben ezek a felhatalmazott szervezetek általában olyan humanitárius szervezetek, amelyek felhatalmazással rendelkeznek arra, hogy a helyszínen nyújtsanak segélyt, illetve a helyi egészségügyi hatóságok.

Az ukrajnai invázió hatása a magyarországi gyógyszerellátásra
Novo Nordisk Magyarország
Közlemény, 2022. március 23.

Gyógyszeripari cégként felelősségünk, hogy ellásuk alapvető gyógyszerekkel a krónikus betegségekben szenvedő betegeket.  Mindent megteszünk az ellátás fenntartása érdekében Ukrajnában, Oroszországban és a világ minden részén, ahol jelen vagyunk.

Ukrajnában lévő raktárunk továbbra is működik. Az Ukrajnába történő szállításokat azonban érintheti és érinti a járművezetők hiánya. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyógyszertárakon vagy humanitárius szervezeteken keresztül eljuttassuk a gyógyszereket a rászoruló betegekhez.

Ukrajna termékellátása a hazaitól független, a magyarországi betegek terápiájára szánt készítményeink útvonala és maguk a gyártási egységek is teljes mértékben elkülönülnek.

A hazai ellátást az ukrán események semmilyen mértékben nem befolyásolják. Jelenleg nem látunk olyan eseményt, mely hatással lehet a magyar gyógyszerellátásunkra.

Your Career Guide